preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Držića Dubrovnik

Login

 

     

   

               dum Marin

   

 

Kalendar rada

                          
         RAZREDNA NASTAVA
 
1. sat:     8:00 - 8:45
2. sat:     8:50 - 9:35
        ODMOR         
3. sat: 10:00 - 10:45
4. sat: 10:45 - 11:30
5. sat: 11:35 - 12:20
6. sat: 12:25 - 13:10
 

                 

         PREDMETNA NASTAVA

 
1. sat:   8:00 -   8:45 
2. sat:   8:50 -  9:35
3. sat:   9:40 - 10:25 
        ODMOR           
4. sat: 10:45 - 11:30 
5. sat: 11:35 - 12:20 
6. sat: 12:25 - 13:10
7. sat: 13:15 - 14:00 
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tri Marina za jednoga
Autor: Maris Prce, 1. 12. 2017.

Godina u kojoj se slavi 450. obljetnica smrti Marina Držića završena je programom Tri Marina za jednoga, održanim 28. studenoga. Program su organizirale tri ustanove koje nose ime slavnoga dubrovačkoga komediografa - Dom Marina Držića, Kazalište Marina Držića te naša škola.


Program je počeo u jutarnjim satima predavanjem prof. Katje Bakije pod nazivom Držićeva životna i kazališna fortuna. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima sedmih i osmih razreda s ciljem da pobliže upoznaju Držićev život i stvaralaštvo.

Dan posvećen Vidri nastavio se glazbeno-scenskim programom u Kazalištu Marina Držića. Voditelji programa bili su učenici Orsula Skurić i Antun Bašić. Otvoren je Himnom Škole u izvedbi našega školskog zbora pod vodstvom Darije Čipčić. U pozdravnim govorima ravnateljica Zrinka Capor, ravnatelj DMD-a Nikša Matić te glasnogovornik KMD-a Žarko Dragojević istaknuli su Držićevu važnost i svevremenost te pohvalili učenike koji svojim trudom čuvaju uspomenu na našega najpoznatijeg pisca. Raznolik program nastavio se recitacijom Paljetkove pjesme Marin Držić te čitanjem literarnih radova učenika 5. razreda. Učenike su vodile Veronika Šmanjak i Lenka Violić. Polaznici scenske i glazbene radionice koje se svake godine održavaju pod vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić izveli su ulomke iz Dunda Maroja i Tirene te Tanac vila i satira i Prolog vukodlaka. Renesansnim plesom predstavile su se učenice 1. c razreda koje je pripremala Ivana Jerković. Mali glumci, plesači, pisci, recitatori, svirači i pjevači dobili su potporu i onih malo većih - glumci Branimir Vidić Flika i Hrvoje Sebastijan izveli su dijelove predstave Skup. Branimir Vidić tom je ulogom zaslužio nominaciju za ovogodišnju Nagradu hrvatskoga glumišta.

U predvorju Kazališta bili su izloženi likovni radovi portreta Marina Držića koje su izradili učenici 2. razreda produženoga boravka s učiteljicama Ivanom Kašikić i Antonijom Čuturom te slagalice i igra Memory koje su izradili grupa učenika 4. c odjela pod vodstvom Ivane Šutalo i Andree Perdije. 

Program je završen otvaranjem izložbe učeničkih radova u Domu Marina Držića. Portrete likova i ostale motive iz Držićevih djela naslikali su učenici prošlogodišnjega 8. b razreda te učenici Škole s posebnim programom. Učenike su vodile Petrunjela Vuković i Ivana Gojavić.

Ponosni smo na naše učenike koji su svojim trudom i entuzijazmom pokazali da je Držić zanimljiv i danas, 450 godina nakon svoje smrti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju